17 Aralık 2010 Cuma

MİCROSOFT WORD 2007

 Boş belgeye metin yazmakBir Word belgesinde yazı yazmak bir metni daktilo etmek kadar kolaydır. Bunun için belgeyi tıklayın ve düzenleme penceresinde yazmaya başlayın. Yazılı metin ekleme noktasının solunda belirecektir. Ekleme noktası, metnin belge içerisinde nerede görüneceğini işaret eder. Yazmış olduğunuz metin sağ kenar boşluğunu geçerse, Word metni bir sonraki satıra kaydırır.
Microsoft Word ile yazı yazarken dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır.


   1. Word ile çalışırken ancak yeni bir paragrafa geçmek için Enter tuşu kullanılır. Bir satır sonuna geldiğinde alt satıra geçmek için kesinlikle Enter tuşunu kullanmayın. Word satırın dolduğunu kendisi anlar ve yeni bir alt satıra otomatik olarak geçer.
   2. Kelimler arasında boşluk bırakmak için ara çubuğuna bir kez basın
   3. Karakter arasında birden fazla boşluk bırakmak için boşluk tuşu kullanmayın. Bunun yerine Tab tuşunu kullanın.
  4. Büyük harf yazmak için Üst Karakter (Shift) tuşu basılıyken yazmak istediğiniz harfin tuşuna basın.
   5. Yazacağınız metnin tüm harfleri büyük ise Caps Lock tuşuna basın.
   6. Klavyeden bir tuşa bastığımızda karakter, ekleme noktasının bulunduğu yerde çıkar.
   7. Belge içerisinde herhangi bir yerde düzenleme yapmak için ekleme noktasını istediğimiz yere getirmeliyiz. Bu işlemi yapmak için Fareyi kullanabileceğimiz gibi klavyedeki yön tuşlarını, Home, End, Page Up ve Page Down tuşlarını kullanırız. Ayrıca ekleme noktasını hareket ettirmek için Ctrl kontrol tuşu da kullanılabilir.
   8. Daha önceden yazılmış herhangi bir metinin biçimini değiştirmek için kesinlikle o metin seçilmeli ve daha sonra değiştirme işlemi yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder