16 Aralık 2010 Perşembe

MİCROSOFT WORD 2007

Belge Görünümünü Değiştirmek:
a- Yazı Tipi Değiştirmek:
Bir belge açtığımızda Word 2007 nin standart tema yaz tipi olarak ―Calibri ve standart olarak ―Cambria yazı tipleri ile yazım işini yapabilmekteyiz. Ancak çoğunlukla tez, yayın vs. gibi belge düzenlemelerinde bizden ―Times New Roman ve ―Arial gibi yazı tipleri istenmektedir. Bu nedenle yazı tipini değiştirmeye ihtiyaç duyarız.

Yazı tipini değiştirmek istediğimiz paragraf, satır, tümce veya kelimeyi seçiyoruz. Menü şeridinin giriş sekmesinde bulunan yazı tipi grubunun sol üst kenarında bulunan yazı tipi komutundan kullanmak istediğimiz yazı tipini seçiyoruz.
b- Yazı Boyutunu Değiştirmek:
Düzenleme yaptığımız belgede yazı tipi boyutu istediğimizden daha büyük veya küçük olabilir. Yazı Tipi Boyutunu değiştirmek için yazı tipini değiştirdiğimiz açılır menünün sağında bulunan  Yazı Tipi Boyutu düğmesinden istediğimiz punto büyüklüğünü seçiyoruz.
c- Yazının Rengini Değiştirmek:
Seçtiğimiz yazının rengini değiştirmek için simgesini kullanırız.

d- Büyük/Küçük Harf Değiştirmek:
Seçmiş olduğumuz yazıları tümü büyük, tümü küçük veya karışık biçimlere dönüştürebiliriz. Bunun için dönüştürmek istediğimiz yazıyı seçip yazı tipi araç gurubundan Yazı Büyük/Küçük Dönüştürme Düğmesini () tıklıyoruz. Açılan menüden uygulamak istediğimiz seçeneği seçiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder