22 Kasım 2010 Pazartesi

WORLD WİDE WEB

İnternet sitelerinin adresini yazarken ön kısımlarına www yazmaktayız. Peki bunu neden yazıyoruz www ne anlama geliyor. www İngilizce World Wide Web kelimelerinin baş harflerinden bir araya getirilerek oluşturulmuş bir kelimedir. Web uygulamaları yani web sayfaları,Web Listeleyicilerinde (Browser, Gezgin, Tarayıcı) görüntülenir. Web sayfaları, başka sayfalara ve değişik türden verilere hiper linkler içermektedir. Buralara fare ile tıkladığımızda, başka sayfalara, oradan da başka sayfalara geçeriz.
World Wide Web(Dünya Çapında Kütüphane), protokollere dayanan, standart yollarla Internet üzerinden çok sayıda doküman ve bilgilere ulaşmak için kullanılan Internet hizmetidir.
Bu aslında çok basit bir bilgiye ulaşım modeli. Web Sistemleri, kullanılan platformdan bağımsızdır. Bir Macintosh, Pc ya da Unix Web Listeleyicisi aynı sayfaları, aynı şekilde alırlar. Sayfaların alındığı Web Servisleri de farklı bilgisayar platformlarında olabilir. Web Listeleyicileri ve Web Servis Sağlayıcı Ortamlar hemen hemen tüm dünyada her yerde vardır ve global olarak kullanımları üstel bir şekilde artmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder